Zwembad in de buurt

Een dagje naar het zwembad met je kinderen? Ontdek welke zwembaden er zijn in de buurt. Geniet van de glijbanen, wildwaterbanen, stroomversnellingen en bubbelbaden. Het favoriete uitje voor het hele gezin.

Onze 15 favoriete zwembaden

Top 10 beste zwembaden

  1. Openluchtzwembad Domein van Chevetogne
  2. Openluchtzwembad Terlaemen
  3. Bois des Rêves
  4. Stedelijk Zwembad Aalst
  5. Zwem- en Strandzone De Gavers
  6. Openluchtzwembad Hamme
  7. Recreatiedomein Keiheuvel
  8. Stedelijk zwembad De Kouter
  9. Zwembad Provinciedomein Kessel-Lo
  10. Recreatiedomein Maupertuus

Met kinderen naar het zwembad

Met de kinderen naar het zwembad: het is een heerlijke besteding van je dag. Lekker zwemmen en spelen, van de glijbaan en spetteren in de stroomversnelling. Een bezoek aan een subtropisch zwemparadijs of het zwembad bij jou in de buurt is heerlijk om de dagelijkse sleur te doorbreken. Bekijk hier de zwembaden in jouw omgeving en check onze tips voor jouw (subtropisch) zwembad bezoek met je kinderen.

Dagje subtropisch zwemparadijs

Het allerleukste zwembad is natuurlijk het subtropische zwemparadijs. Hier waan je je echt in een andere wereld en geniet je van vele faciliteiten en een lekkere binnentemperatuur. Voor de kinderen is een dagje subtropisch zwemparadijs echt een uitje om niet snel te vergeten.

In een tropisch zwembad is vaak veel te doen voor de kinderen. Denk aan lange, spannende glijbanen, een golfslagbad om heerlijk in te deinen, stroomversnellingen, bubbelbaden en natuurlijk speciale peuterbadjes en zelfs babybadjes. Voor jou als volwassene is dit ook een hele leuke besteding van je dag.

Bekende subtropische zwembaden

In Nederland is het Tikibad in Wassenaar erg bekend. Daarnaast zijn de Aqua Mundo subtropische zwemparadijzen van Center Parcs populair en op verschillende plaatsen door heel Nederland te vinden. Je kunt deze ook bezoeken zonder dat je op het vakantiepark overnacht. Ideaal voor een dagje uit met de kinderen.

Wat kost een subtropisch zwembad?

De toegangsprijs voor een tropisch zwemparadijs is meestal een stuk hoger dan die van een regulier zwembad. Je betaalt voor de kinderen al gauw € 10,- of meer en voor een volwassene al snel meer dan € 20,-.

Wil je minder budget aan je uitje besteden, dan kun je beter een zwembad in je omgeving bezoeken.

Bezoek aan het zwembad bij jou in de buurt

In vrijwel elke gemeente is er een zwembad te vinden. Hier kun je bijvoorbeeld met je kinderen terecht voor zwemles en is de lokale zwemvereniging en waterpoloclub gevestigd. Ook kun je hier meestal recreatief zwemmen.

Een lokaal zwembad beschikt over minder faciliteiten dan een tropisch of subtropisch zwembad. Maar, een speciaal peuterbad, een leuke glijbaan of meerdere buitenbaden zijn er meestal wel te vinden.

Het zwembad bij jou in de buurt beschikt vaak ook over een instructiebad, waar je op bepaalde tijden met je kinderen het zwemmen kunt oefenen.

Zwembad met buitenbad of verwarmd buitenbad

In de zomer is er weinig lekkerder dan een verkoelende duik in het zwembad. Ga daarom naar een zwembad met een buitenbad. Neem zelf een boek mee, zodat je wat te doen hebt terwijl je kinderen in het water spelen.

Natuurlijk kan het ook lekker zijn om in de winter in een buitenbad te zwemmen. Kies dan wel een zwembad met een verwarmd buitenbad uit.

Speciale baden voor baby’s en peuters

Heb je een baby of een peuter? Ook met zo’n kleintje kun je prima naar het zwembad gaan. Kijk van tevoren wel even of het bad van je keuze over een baby- of peuterbad beschikt. Daar hebben de kleintjes geen last van de grotere kinderen en kun je ze makkelijker in de gaten houden.

Voor de baby’s kun je gebruik maken van een babyfloat en natuurlijk doe je je kindje altijd zwembandjes om als het niet kan zwemmen.

Ga naar een instructiebad met je kinderen

Beschikt het zwembad bij jou in de buurt over een instructiebad? Dan kun je daar op bepaalde tijden naartoe om je kind bijvoorbeeld beter te leren zwemmen of om zijn of haar watervrees te verminderen.

Het instructiebad is doorgaans een bad met ondiep water dat speciaal is ontworpen voor het geven van zwemlessen, watertrainingen en andere educatieve activiteiten. Hier krijgt je kindje bijvoorbeeld zwemles en doen de opa’s en oma’s ‘s ochtends aqua-aerobics.

Tips voor een zwembadbezoek met kinderen

Ga je binnenkort naar het zwembad met je kids? Vergeet onderstaande tips niet voor een heerlijke dag vol waterpret.

Neem zwembandjes mee

Kinderen die geen zwemdiploma hebben, moeten verplicht zwembandjes dragen. In sommige zwembaden worden ze gratis aangeboden, maar meestal moet je ze zelf meenemen (en opblazen).

Een zwemvest is ook een optie, maar kijk vooraf goed welke regels het zwembad hanteert omtrent veiligheid.

Vergeet zonnebrandcrème niet

Is het mooi weer en ga je naar een buitenzwembad? Vergeet dat de waterresistente zonnebrandcrème niet en smeer jezelf en je kinderen goed in. In het koele water merk je niet dat je verbrandt, maar het gebeurt juist sneller!

Eigen snacks en broodjes

Om op de kosten te besparen kun je zelf snacks, pakjes drinken en broodjes meenemen. Neem een koeltasje mee om alles lekker fris te houden.

En wat geld voor een patatje

Het hoort er toch een beetje bij, als je een dagje naar het zwembad gaat: een patatje met mayonaise. Neem daarom een paar euro mee of geef je kind wat geld om zelf te besteden aan wat lekkers.

Vergeet je boek, podcast of tijdschrift niet

Wil je zelf ook wat te doen hebben terwijl je kinderen voor de zoveelste keer van de glijbaan gaan? Neem dan een boek of een tijdschrift mee. Of neem je telefoon mee en luister een podcast of een luisterboek.

Verlies je kinderen niet uit het oog

Hoewel er natuurlijk badmeesters en -juffen rondlopen in het zwembad, is het aan te raden je kinderen niet uit het oog te verliezen. Zeker niet als ze nog niet goed kunnen zwemmen.

Bekijk ook reviews van andere gezinnen

Check voordat je een zwembad uitkiest de reviews. Let daarbij vooral op reviews van andere gezinnen. Hebben zij een leuke dag gehad? Was alles netjes en schoon? Hebben de kids zich vermaakt in het zwembad? Zo voorkom je zoveel mogelijk een negatieve ervaring.

Kies een familie-kleedhokje

Met kleine kinderen in een krap en benauwd kleedhokje staan is niet altijd een pretje. Probeer daarom gebruik te maken van een familie-kleedhok. Zo heb je iets meer ruimte om rustig de zwemkleding aan te trekken.

Neem een abonnement op het zwembad

Wil je een bepaald zwembad vaker bezoeken? Meestal heb je de mogelijkheid een abonnement af te sluiten. Dan kun je gedurende het hele seizoen of het hele jaar meerdere keren gaan zwemmen met de kinderen voor een vaste prijs. Dit kan je een hoop geld besparen! Zeker als je kinderen in de zomer wekelijks het zwembad willen bezoeken. En dat is met tieners zeker niet uitgesloten.

Ook bieden sommige zwembaden strippenkaarten of 10-rittenkaarten aan. Vraag ernaar bij de balie of kijk online of je hier iets over kunt vinden.

Ben je klaar om naar het zwembad te gaan?

Zijn jullie klaar voor een leuke dag in het water? Met de tips op deze pagina moet dat zeker lukken. Bekijk snel ons overzicht met zwembaden voor een leuk zwembad bij jou in de buurt. Of kies een spectaculair subtropisch zwemparadijs uit voor een onvergetelijke ervaring. Vergeet je zwemspullen, de zwembandjes, handdoeken en je boek niet!

Zwembaden in ontdek de leukste zwembaden per provincie